Advocaat

mr. A.T. (Ronnie) Eisenmann

Mr. A.T. (Ronnie) Eisenmann is geboren en getogen in Amsterdam.

Het kantoor is vanaf de eerste cliënt opgebouwd tot het huidige kantoor met vier advocaten, acht (juridisch) medewerkers en vele honderden dossiers per jaar.

Naast een goed juridisch advies, mag de cliënt ook rekenen op betrokkenheid, doortastendheid en proactieve begeleiding.

Veel cliënten van het eerste uur vinden nog steeds de weg naar ons kantoor. Een bestendige en nauwe vertrouwensband gekoppeld aan vertrouwelijk juridisch advies ligt daaraan ten grondslag.

Voor veel van mijn cliënten ben ik meer dan een advocaat die zaken aanneemt en oplost. Ik voel me enorm betrokken bij mijn cliënten en hun ondernemingen. Dat is mijn meerwaarde en dat draag ik graag uit.

In de laatste jaren heeft Ronnie Eisenmann een aantal spraakmakende zaken behandeld. Zo was hij advocaat van de firma Blosh BV die ageerde tegen de eenzijdige verhoging van de rente-opslag op een Euribor-krediet door de ING Bank. Zowel de rechtbank als het Gerechtshof stelde Blosh in het gelijk.

Een andere zaak die in 2018 tot een mooi resultaat leidde was de procedure tegen een bekend trustkantoor. De rechtbank Midden Nederland oordeelde dat alle overeenkomsten met het trustkantoor wegens bedrog werden vernietigd. Gevolg van deze procedure was de schrapping van het trustkantoor uit het register van De Nederlandse Bank.

Ronnie Eisenmann is getrouwd en heeft drie kinderen. Hij woont in Amsterdam en is jarenlang voorzitter geweest van de Joodse Gemeente in Amsterdam. Uit hoofde van die functie is hij onder meer aangesteld als woordvoerder voor de Joodse gemeenschap ten tijde van de behandeling in de Tweede en Eerste kamer van het Wetsvoorstel Thieme over het verbod van het onverdoofd ritueel slachten in Nederland. Voor zijn inzet in deze en andere zaken, is hij door de Koning in 2015 gedecoreerd als Ridder in de Orde van Oranje Nassau.

Ronnie Eisenmann heeft daarnaast vele maatschappelijke nevenfuncties, waaronder voorzitter van het bestuur van CIDI en lid van de arbitragecommissie van het Nederlands Israëlitisch Kerkgenootschap. Ronnie Eisenmann beoefent de bokssport en was in 2017 chef de mission van de Nederlandse equipe naar de Maccabiade Spelen in Israël.

LinkedIn