UK HB CH JP IN RU
T +31 (0)20 - 4458445

Handelsrecht

De internationale handel is een branche waarin tal van juridische vragen de revue passeren. Of het nu gaat om verzending van goederen per vrachtschip, over de weg of door de lucht, steeds spelen er vragen over het toepasselijke recht, internationaal rechtelijke bepalingen en kunnen er problemen ontstaan bij onduidelijkheid in de afspraken tussen partijen.

Eisenmann & Ravestijn biedt juridische hulp bij het sluiten van handelscontracten en overeenkomsten maar biedt ook bijstand als er problemen zijn. Er kunnen klachten worden geuit over de kwaliteit of kwantiteit van de goederen. Is er conform afspraak geleverd? Is er tijdens het vervoer of opslag van goederen schade opgetreden aan lading?

Bij het aangaan van een handelscontract zijn tal van onderwerpen aan de orde. Er moeten afspraken worden gemaakt over leveringsvoorwaarden, levertijden, betalings- en klachttermijnen en de eventuele toepasselijkheid van Algemene Voorwaarden. Ook wordt de inhoud en opmaak van de vrachtdocumenten (CMR etc.) vooral in bewijsrechtelijke zin steeds belangrijker.

Wij hebben jarenlange ervaring in internationale handelscontracten - maar ook binnen onze landsgrenzen - ook in specifieke handel van bijvoorbeeld versproducten (groente, fruit, bloemen), elektronica of groothandel in bouwmaterialen.

Ook voor zaken die betrekking hebben op detailhandel en consumentenkoop kunt u bij ons terecht voor gedegen advies en rechtsbijstand!