UK HB CH JP IN RU
T +31 (0)20 - 4458445

Juridische scan

Net als in de gezondheidszorg waar mensen steeds vaker hun gezondheid regelmatig laten checken, is het voor bedrijven zeer nuttig om hun juridische staat te laten doorlichten door een deskundige.

Rechtspraak en wetgeving veranderen tegenwoordig om de haverklap. Als ondernemer kunt u dat natuurlijk niet allemaal bijhouden. Wij, de specialisten kunnen aan de hand van de juridische scan knelpunten signaleren en helpen oplossen.

Bij een aantal bedrijven hebben wij inmiddels een juridische scan uitgevoerd. Ze waren erg tevreden over het verloop van de scan en de uitkomsten daarvan. Zo werd bij twee van de bedrijven de standaard arbeidsovereenkomsten ingrijpend gewijzigd, werd bij een andere onderneming een personeelsgids aanbevolen en werd bij drie van de vijf bedrijven geadviseerd de standaard leveringsvoorwaarden op essentiële punten te verbeteren.

Het doel van de juridische scan is het begeleiden van de bedrijven. Zo wordt voorkomen dat met gedateerde of zelfs niet kloppende documenten wordt gewerkt, met alle mogelijke schadelijke gevolgen van dien.

- Levert u aan het buitenland?
- In welke taal zijn uw algemene voorwaarden opgesteld?
- Wanneer was de laatste keer dat u de algemene voorwaarden heeft laten
nakijken?
- Bent u kredietverzekerd? En zo ja, houdt u de termijnen goed in de gaten?
- Welke rente hanteert u tegenover niet betalende debiteuren?
- Hoe lang geleden heeft u het non-concurrentiebeding in uw
arbeidsovereenkomsten aangepast?
- Ontvangen uw medewerkers jaarlijks een schriftelijke beoordeling en tekenen
zij deze voor akkoord?
- Zijn uw arbeidscontracten de laatste jaren aangepast aan de laatste
wetswijzigingen?
- Huurt u personeel in? Of leent u wellicht personeel uit?

Al deze en meer vragen komen aan de orde bij de juridische scan.

Onze werkwijze is even simpel als helder. Alle relevante juridische documenten, waarmee u als ondernemer dagelijks werkt, worden met u besproken en aan ons verstrekt. Wij kijken die zorgvuldig na en maken op korte termijn een afspraak om bij u op kantoor te komen om alle knelpunten en mogelijkheden te bespreken. Aan het einde van een sessie maken wij met u een afspraak welke documenten u graag door ons aangepast ziet.

De vergoeding voor de juridische scan die wij u in rekening brengen is zeer acceptabel. Ook al zijn wij advocaten die voor een groot deel verdienen aan juridische conflicten, hechten wij erg aan accurate en proactieve dienstverlening aan onze relaties. Ook in de juridische wereld geldt immers beter voorkomen dan genezen. Voor de juridische scan brengen wij u een bedrag van Euro 750,–, te vermeerderen met 21% BTW in rekening. Voor eventuele reistijd wordt u Euro 75,– per uur in rekening gebracht.

Mogelijke vervolgwerkzaamheden in verband met het aanpassen of opstellen van documenten, waarvoor u ons opdracht kunt geven, worden berekend voor een bedrag van Euro 150,– per uur te vermeerderen met 21% BTW.

Wij beloven snel accuraat en hoogwaardige dienstverlening en adviezen. Graag staan wij u bij en leiden wij u door uw eigen bedrijf heen. Wij komen naar u toe omdat wij graag het bedrijf willen zien om te begrijpen hoe we u het beste kunnen adviseren.

Ons ervaren en deskundig oog is u graag van dienst.