FIOD arresteert trust-Rus in Amersfoort

Amersfoort – De fiscale opsporingsdienst FIOD heeft directeur Vadim B. van het internationaal opererende trustbedrijf BlauStein uit Amersfoort gearresteerd.

De man werd afgelopen donderdag aangehouden tijdens een internationale actie in Nederland, Duitsland, Monaco en Curaçao. Vadim B. (39) wordt samen met zijn vrouw door justitie beschuldigd van belastingfraude, mensensmokkel en oplichting.

Het bedrijf, dat zich vooral richt op dienstverlening aan vermogende Russen, telt enkele tientallen Russische medewerkers, waaronder een groot aantal jonge vrouwen.

Volgens de Amstelveense advocaat Ronnie Eisenmann geeft Vadim B. zich al jaren valselijk uit als advocaat. Bovendien zou hij meerdere personen hebben opgelicht.

‘’Cliënten zijn opgelucht dat hij is gearresteerd. Namens cliënten heb ik tegen B. en zijn ondernemingen aangifte gedaan bij het Openbaar Ministerie en heb ik een klacht ingediend bij De Nederlandsche Bank, vanwege oplichting en fraude. Ik krijg de indruk dat justitie deze zaak zeer ernstig opneemt en dienovereenkomstig heeft gehandeld’’, aldus Eisenmann.

Bij de actie nam justitie drie auto’s in beslag, waaronder een Bentley. Ook werd 127.000 euro aan contanten gevonden in de kantoren in Amersfoort en Monaco. Daarnaast werd er voor 7 miljoen euro beslag gelegd op bankrekeningen.

Bij BlauStein was gistermiddag niemand bereikbaar voor commentaar.


Gepubliceerd in de Telegraaf van 3 december 2016